Privacy policy

Privacy Policy Goed licht en geluid
Goed licht en geluid gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om door te voldoen aan de AVG-richtlijnen. In
deze privacy policy informeren we je graag waarom we je persoonsgegevens nodig hebben en wat we hiermee
doen. Mocht je na het lezen van deze privacy policy nog vragen hebben, neem dan gerust contact met
ons op via de contactgegevens onderaan.
Deze privacy policy kan in de loop van de tijd worden aangepast: de meest actuele versie kun je vinden op
deze pagina (http://www.goedlichtengeluid.nl). Wij raden je aan om onze privacy policy regelmatig te raadplegen,
zodat je van de aanpassingen op de hoogte bent.
Deze privacy policy is voor het laatst gewijzigd op 4 december 2018.
Verantwoordelijk
Goed licht en geluid gevestigd aan de Bornerbroeksestraat 457B, 7609 PK Almelo, is de verantwoordelijke voor
de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacy policy.
Persoonsgegevens
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Goed licht en geluid verwerkt de
volgende persoonsgegevens:
• Persoonlijke gegevens: naam, geslacht, geboortedatum
• Adresgegevens: straatnaam, huisnummer, postcode, woonplaats, land
• Contactgegevens: telefoonnummer, e-mailadres
• Betaalgegevens: IBAN, tenaamstelling, creditcard-nummer
• Accountgegevens: klantnummer, gebruikersnaam, wachtwoord, IP-adres
• Identiteitsgegevens: kopie ID-bewijs
• Opnames: camera- en telefoonopnames
We verwerken je persoonsgegevens wanneer je contact hebt of hebt gehad met Goed licht en geluid. Deze gegevens
krijgen we rechtstreeks van jou wanneer je website of showroom bezoekt, een bestelling aanmaakt op
onze webshop, je aanmeldt voor een van onze activiteiten of diensten of wanneer je contact zoekt met onze
klantenservice.
Ben je nog geen 16 jaar? Laat je ouders deze privacy policy dan lezen en vraag toestemming om je persoonsgegevens
met ons te delen, zodat je gebruik kunt maken van onze producten en diensten.
Doelen en belangen

1. HET VERWERKEN VAN JE BESTELLING
Wanneer je iets bestelt bij Goed licht en geluid, hebben we je persoonsgegevens nodig om je bestelling te
kunnen verwerken en te bezorgen. Ditzelfde geldt voor het behandelen van eventuele retourzendingen of
reparaties. Hiervoor verzamelen we je naam, geslacht, adresgegevens (a! everadres en factuuradres), telefoonnummer,
e-mailadres en je betaalgegevens, zoals IBAN, tenaamstelling of creditcard-nummer.
Wanneer je gebruikmaakt van een van onze speciale services, zoals het tre” en van een betalingsregeling, het
huren van producten of het inruilen van producten, dan hebben we naast de persoonsgegevens ook een kopie
van je ID-bewijs nodig.
Al deze persoonsgegevens zijn nodig vanwege het uitvoeren van een verkoopovereenkomst tussen jou en
Goed licht en geluid. Volgens de wettelijke verplichting worden deze gegevens 7 jaar bewaard.

2. HET REGISTREREN VAN JE WEBSHOP-ACCOUNT
Goed licht en geluid biedt de mogelijkheid om te bestellen via de webshop, waarbij persoonsgegevens van je
worden bewaard, zoals naam, adresgegevens (a! everadres en factuuradres), telefoonnummer, e-mailadres, klantnummer
en uiteraard je gebruikersnaam en wachtwoord.
Om het je nog gemakkelijker te maken, worden je accountgegevens automatisch gekoppeld aan je bestellingen
en krijg je de mogelijkheid om een retourzending aan te melden, je eigen verlanglijst bij te houden, je aan te
melden voor de nieuwsbrief. Tevens kun je je webshop-account koppelen aan je Facebook-, Twitter- en Google+-
account, zodat je nog makkelijker kunt inloggen.
Om je altijd toegang te kunnen verlenen tot onze webshop, wordt je account niet verwijderd.

3. JE BEZOEK AAN ONZE SHOWROOM
Onze showroom kan worden bewaakt met behulp van cameraopnames. Goed licht en geluid heeft een gerechtvaardigd
belang om deze beelden te gebruiken voor bescherming van medewerkers en klanten tegen vormen
van agressie en geweld. Hiernaast kunnen deze beelden worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden bij verdenking
van diefstal of fraude en eventueel als bewijslast. Cameraopnames worden na een periode van 3 maanden
vernietigd.

4. JE CONTACT MET ONZE KLANTENSERVICE
Wanneer je een vraag hebt of advies wilt inwinnen over je (mogelijke) aankoop, kun je contact opnemen met
onze klantenservice via e-mail, telefoon, chat, onze website of social media zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter
en Instagram. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, bewaren we je contactgegevens en je conversatie met
de klantenservice zolang je klant bij ons bent of je webshop-account bestaat.
Je telefoongesprek met onze klantenservice kan worden opgenomen voor trainings- en analysedoeleinden. Hiernaast
kunnen deze telefoonopnames worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden bij verdenking van diefstal of
fraude en eventueel als bewijslast. We hebben een gerechtvaardigd belang om deze contacten te gebruiken om
onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Telefoonopnames worden na een periode van 1 jaar vernietigd.

5. JE VOORZIEN VAN RELEVANTE INFORMATIE
Nieuwsbrief, e-mail en sms-berichten
Om je te informeren over leuke aanbiedingen of aankomende evenementen van Goed licht en geluid, kun je je
aanmelden voor onze nieuwsbrief en andere commerciële uitingen via e-mail. Dit kun je doen door je e-mailadres
in te vullen in onze webshop of via de instellingen van je webshop-account. Goed licht en geluid stuurt je uitsluitend
een e-mailbericht wanneer je hiervoor toestemming hebt gegeven.
Ben je niet meer geïnteresseerd in de nieuwsbrief of onze andere e-mailberichten? Schrijf je dan uit via de afmeldlink
onderaan een van onze e-mailberichten of via je webshop-account.
Via de wijzig-link onderaan onze e-mailberichten, kun je je ook aan- en afmelden voor onze sms-dienst, waarmee
je als eerste op de hoogte kan zijn van onze speciale aanbiedingen en acties.
Online advertenties
Goed licht en geluid kan je tijdens het browsen voorzien van de laatste aanbiedingen en productinformatie, volledig
afgestemd op je persoonlijke interesses. Dit kunnen we realiseren door met behulp van cookies je surfgedrag
en activiteiten op de webshop te meten. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kun je terugvinden in ons cookiebeleid.
Social Media en communities
Wil je graag je ervaringen met onze producten en diensten delen met anderen? Of heb je een vraag die je graag gesprek met andere bezoekers? Dan kun je gebruikmaken van diverse social media-kanalen en communities die
openbaar zijn of die Goed licht en geluid beschikbaar stelt.
Goed licht en geluid maakt gebruik van Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Google+ en Trustpilot. Alle informatie
die je op deze media plaatst, wordt openbaar gemaakt en valt onder het publieke domein. Wees daarom
zorgvuldig met de informatie die je deelt. We raden je aan om het privacy-beleid van deze externe partijen goed
door te nemen, zodat je weet hoe je persoonsgegevens worden gebruikt en hoe je je instellingen kunt aanpassen.
Om je altijd de mogelijkheid te bieden om je toestemming voor het verzenden van relevante informatie aan te
passen of toegang te verlenen tot onze eigen communities, geldt er geen bewaartermijn voor deze gegevens.

6. JE INSCHRIJVING VOOR EVENEMENTEN EN PRIJSVRAGEN
Evenementen
Goed licht en geluid organiseert diverse interessante evenementen, zoals workshops en demo’s van bekende
muzikanten en dj’s en van onze eigen medewerkers en partners. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht via onze
speciale event-e-mailnieuwsbrief, via banners op social media of onze webshop.
Wil je deelnemen aan een van onze evenementen? Klik dan op het betre” ende evenement en je wordt doorverwezen
naar het aanmeldformulier. Wanneer je jezelf registreert met je naam en e-mailadres, word je voorzien van
je tickets en verdere informatie over het evenement.
Je inschrijving wordt 1 jaar na de einddatum van het evenement verwijderd.

7. JE OPTIMALE BELEVING OP ONZE WEBSITE
Goed licht en geluid biedt je een optimaal werkende webshop, waarbij het plaatsen van sommige cookies noodzakelijk
is, bijvoorbeeld voor het bewaren van de inhoud van je winkelwagen of het opslaan van je webshop-account
in je browser. Hiernaast zouden we ook graag je activiteiten en surfgedrag op onze websites meten, zodat
we in staat zijn om onze websites continu te verbeteren. Hiervoor hebben we wel je toestemming nodig. Hoe dit
precies in zijn werk gaat, kun je terugvinden in ons cookiebeleid.
Voor het meten van je activiteiten en surfgedrag maakt Goed licht en geluid gebruik van Google Analytics, waarbij
je ip-adres wordt geanonimiseerd. Goed licht en geluid heeft een verwerkersovereenkomst met Google afgestemd,
waarin is opgenomen hoe wordt omgegaan met onze data en niet wordt toegestaan om de resultaten te
gebruiken voor andere Google-diensten.
Bewaartermijnen
Goed licht en geluid bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk of wanneer dit wettelijk
wordt vereist zoals bij de % scale bewaarplicht. Wanneer de bewaartermijn is verlopen, worden je persoonsgegevens
verwijderd of geanonimiseerd voor verdere analytische of rapportage-doeleinden.
In sommige gevallen hanteert Goed licht en geluid geen bewaartermijn, zoals je webshop-account, je contact
met onze klantenservice en je in- en uitschrijvingen voor relevante informatie. Mocht je onverhoopt toch willen
dat Goed licht en geluid niet meer beschikt over deze persoonsgegevens, dan kun je een beroep doen op je recht
om je persoonsgegevens te verwijderen. Zie paragraaf Recht van betrokkenen.
Delen van persoonsgegevens
De persoonsgegevens die je registreert bij Goed licht en geluid, worden uitsluitend gedeeld met onze partners
wanneer dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Dit zijn partners als bezorgdiensten, leveranciers of reparateurs,
betaalpartners en IT-dienstverleners. Partijen die toegang krijgen tot je persoonsgegevens, mogen deze alleen gebruiken om een dienst te leveren namens Goed licht en geluid. Hiervoor
heeft Goed licht en geluid een verwerkersovereenkomst met deze partijen afgestemd om te borgen dat zij
net zo zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens als wij dat doen.
In bepaalde situaties (verdenking, diefstal, fraude, etc.) zijn we wettelijk verplicht om persoonsgegevens te delen
met overheidsinstanties, politie en justitie of toezichthouders voor uitvoering van hun taken of onderzoeken.
Je persoonsgegevens worden niet verkocht aan derden en worden niet gepubliceerd zonder jouw toestemming.
Op de website van Goed licht en geluid zijn een aantal verwijzingen naar andere websites en organisaties te
vinden. Goed licht en geluid is niet verantwoordelijk voor de manier waarop die partijen je persoonsgegevens
verwerken. Lees hiervoor het privacy-beleid van de betre” ende organisatie.

8. BEVEILIGING
Goed licht en geluid heeft passende technische en organisatorische maatregelen toegepast om je persoonsgegevens
te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang, (onopzettelijke) vernietiging, verspreiding of enige andere
vorm van onrechtmatige verwerking. Je gegevens worden bewaard op beveiligde servers. Gegevens worden
(waar nodig) versleuteld verzonden aan zowel interne als bevoegde externe partijen. Een beperkte groep medewerkers
van Goed licht en geluid heeft toegang tot je persoonsgegevens om hun werkzaamheden te kunnen
uitvoeren die in lijn zijn met de doeleinden zoals beschreven in deze privacy policy.

9. RECHT VAN BETROKKENEN
Volgens de AVG heb je recht om je geregistreerde persoonsgegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen.
Goed licht en geluid vraagt je hiervoor contact met ons op te nemen via telefoon mail of chat zodat je een verzoek
kunt doorgeven voor het uitvoeren van je rechten.
Goed licht en geluid neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerking over zaken die gevolgen
voor je kunnen hebben.
Goed licht en geluid wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit
Persoonsgegevens (de Nederlandse toezichthouder van de AVG).

10. CONTACT
Heb je specifieke vragen over deze privacy policy of over je rechten? Neem dan contact met ons op via info@
goedlichtengeluid.nl
Je kunt ook een brief sturen naar:
Goed licht en geluid
o.v.v. AVG Privacy
Bornerbroeksestraat 457B
7609PK Almelo
Nederland
Heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze Klantenservice via info@fgoedlichtengeluid.nl of via het
telefoonnummer +31 (0)546 54 30 95